میوه عناب کاربردهای زیادی در طب سنتی ایرانی بهعنوان داروی ضدسرفه، ملین و کاهنده فشار خون دارد. این میوه در طب سنتی در ترکیب با سایر داروهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی، آنفولانزا و سرفه استفاده میشود.
عناب خوابآور، آرامبخش اعصاب و تقویتکننده مغز و حافظه است.
کسانی که داروهای مربوط به دیابت مانند انواع قرصها قند خون و انسولین را مصرف میکنند، نباید عناب بخورند.
برای مثال بیماریهایی نظیر انگل رودهای، خلط داشتن زیاد، نفخ بالا و … بیماریهایی است که برای مصرف عناب نیاز به مجوز پزشک دارد.
برای اطلاع از طرز تهیه دمنوش عناب برای سرماخوردگی کلیک نمایید.
همچنین عناب، عملکرد برخی داروها مثل فنیتوین، فنوباربیتون و کاربامازپین که داروهای ضدتشنج به حساب میآیند را تشدید میکند و ممکن است برای شخص بیمار خطرناک باشد.
اگر بخواهیم شکل خشک شده این میوه را با عناب تازه مقایسه کنیم، مردم بیشتر این نوع را مصرف و از آن برای مصارف آشپزی استفاده میکنند. از جمله خواص عناب خشک باید به کالری بالای آن اشاره کنیم.
از نظر طب سنتی ایران طبع عناب معتدل و کمی سرد است. عناب از نظر طب سنتی خواص متعددی دارد و البته مانند هر خوراکی دیگر نباید در مصرف آن افراط کرد وگرنه عوارضی در پی خواهدداشت (ماخذ: سایت طبایع).
برای درمان سرماخوردگی میتوانید از ماساژ استفاده کنید که به طور کامل در مقاله ماساژ برای سرماخوردگی آموزش دادهایم.
استفاده موضعی از عصاره عناب ممکن است به تسکین تعدادی از دردهای عضلانی و مفاصل کمک کند. روغن دانه عناب دارای خواص ضد التهابی است.
از عناب میتوان به روشهای مختلف استفاده کرد: آبنباتهای طعمدار، بهصورت شربت، بهصورت طعمدهنده و اسانس درون انواع چای و دمنوش و کیک و.
عناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز مینامند. رویشگاه خواص عناب خشک برای سرماخوردگی اصلی این درخت به درستی مشخص نیست ولی چنین تصور میشود که خاستگاه طبیعی آن به نظر در آسیای جنوبی بین لبنان، جنوب غرب افغانستان، شمال هن ، شبه جزیره کره و جنوب و مرکز چین است و خراسان جنوبی را قطب تولید عناب کشور ایران میدانند.
عناب دارای خواص بینظیری است که میتواند به شما کمک بسیاری کند و مشکلات زیادی را رفع نماید، بنابراین خوردن این میوه به جز در مواردی که ایجاد تداخل میکند، میتواند بسیار مفید و سازنده باشد و نباید از آن غافل شد.
علائم بارداری دختر